5 tips om de vakantie door te komen zonder de Pedicure.

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 13:08

De pedicure is met vakantie maar mijn voeten hebben haar nodig!

Het is weer zomer! En dat betekent voor veel mensen Zomervakantie!
Ook ik hou even een ''Summer-break'' samen met mijn man en kinderen, even 3 weken helemaal niks. De salon is dan ook gesloten van vrijdag 13 Augustus t/m 5 September. Vanaf 6 September sta ik weer paraat! Maar wat nu als je in die tijd toch wel een pedicurebehandeling zou kunnen gebruiken?

In deze blog deel ik wat tips wat je zelf kan doen om toch een beetje de voetjes bij te houden in de tussentijd.

Help! Mijn nagels worden nu toch echt te lang!

In de zomer willen de teennagels misschien net iets sneller gaan groeien, vooral als ze meer zon zien dan normaal vinden ze dat heel fijn. Maar mocht je dan weer dichte schoenen aan moeten of sokken, dan merk je dat deze dat niet zo leuk vinden. Sokken kapot, schoenen te krap.
Als je de teennagels gaat knippen zorg dan dat je ze recht knipt. Met de groei van je eigen nagel mee. Vooral de hoekjes zeker niet te kort knippen omdat dan de kans bestaat dat ze in gaan groeien. Wat heel pijnlijk kan zijn. Het beste is als je in ieder geval het witte nagelrandje niet helemaal weg knipt, dat is vaak al te kort. Onder het witte randje van de nagel begint het nagelbed. Knip je het witte randje volledig af kan het uiteinde van de nagelplaat wat open gaan staan en bacteriën kunnen dan hun weg vinden om heerlijk te gaan vervelen onder je nagel.
Om meer problemen te voorkomen is het dus belangrijk dat je de nagels recht en niet te kort knipt.
Als je nu verdikte nagels hebt of je kunt ze maar moeilijk knippen dan helpt een warme douche van te voren of een voetenbadje om de nagels wat zachter te maken. Maar let dan wel weer op dat als je gaat knippen niet meteen heel je nagel doorscheurt, want deze kans is met zachte nagels meer aanwezig. Daarom hoef je van te voren bij een pedicure niet perse eerst je voeten te weken in een voetenbadje. Mocht je het knippen toch zelf niet aandurven dan kun je ook met een nagelvijl aan de slag, net even de scherpe randjes weer wat bij vijlen. Dit duurt misschien iets langer maar kan ook.
Wil je een mooie verzorgde uitstraling doet een nagellakje vaak al wonderen. Zelf makkelijk aan te brengen en te verwijderen. Wat ook fijn is, is dat nagellak op de teennagels vaak beter en langer blijft zitten, ideaal dus. Maar let op, heb je last van schimmelnagels? Smeer er dan beter niets op omdat het de nagel afsluit wat die schimmel wel lekker vind. Of als je toch graag de schimmelnagel wilt maskeren, zorg dan voor nagellak die zuurstof doorlatend is. Deze kan gebruikt worden met de antischimmelproducten omdat deze niet de hele nagel afsluit. Mocht je daarnaar nog op zoek zijn? Speciale zuurstof doorlatende nagellak die ontwikkeld is om in combinatie met antischimmelproducten gebruikt te worden, is bij mij te koop in de salon! Heb je toch even mooie nageltjes in de slippers tijdens het behandelen van de schimmelnagel.

Eelt, eelt en nog eens Eelt!

In de zomer zie ik vaak dat de hielen het moeilijker krijgen. Droge huid, sandalen of slippers werken daarbij niet mee. Door veel op sandalen of slippers te lopen en zonder sokken geeft dat de hielen vaak meer wrijving. Door die wrijving gaat je huid in overlevingsstand en gaat meer eelt ontwikkelen om de voet te beschermen. Een dikke eeltrand op de hielen is dan vaak het gevolg. Het hoeft niet meteen voor pijnklachten of last te zorgen maar in mooie sandaaltjes staat het niet zo fraai. Als je er te lang op doorloopt zonder er iets aan te doen bestaat de kans op kloven. Een soort van sneetjes in de huid op je hielen die vaak met pijn tijdens het lopen samen gaat. De huid is dan als het ware gesprongen. Gelukkig bestaat er als je hier last van hebt gekregen: klovenzalf. Van verschillende merken bij de drogisterij of de gewoon bij de Kruidvat te vinden. Een voedende vette voetenzalf die ervoor zorgt dat je voeten weer soepel worden en de kloven zich weer kunnen herstellen. Ik raad wel aan om het er lekker dik op te smeren en goed in te laten trekken, voor het slapengaan is dan meestal het fijnste omdat je dan niet meer hoeft te lopen. Heb je echt veel last van kloven smeer ze dan gerust ook in de ochtend even mee in en voorkom dat de kloven dieper worden of er meer ontstaan.

Weg met die Droge Hielen!

Om kloven te voorkomen is het heel belangrijk om de voeten in te smeren met een fijne voetenzalf. Ik zelf werk met het merk Gehwol, deze is ook in de winkels verkrijgbaar. Je hebt er verschillende soorten van, het is maar net welke bij jou voeten meer van toepassing zijn.
Met kruiden er in zorgt meestal voor een verkoelend effect op de voeten en geeft vermoeide voeten vaak ook een opkikker. Ook heeft deze een sterker deodoriserend effect, dus weg met die vieze luchtjes! Wat ook een aanrader is, deze gebruik ik vaak in de salon: Gehwol Soft & Care met Honing. Heerlijk verzachtend en verzorgend. Smeer de droge huid en gewoon meteen lekker heel de voeten 2x per dag in. Vindt je het maar niks om dat steeds in te moeten smeren, probeer het dan elke avond aan te houden voor het slapengaan. De voeten worden daar blij van! En jij voorkomt droge hielen met eeltranden. WIN – WIN!

 

Scrub, Scrub en lekker veel Scrub!

Wat ook fijn is voor de voeten, want die vergeten we vaak... Als je onder de douche staat even een heerlijke scrubje eroverheen! Maar let dan wel op dat het een goede huidscrub is en niet alleen voor het gezicht, omdat deze korrels net wat te fijn zijn om een goed effect op de droge huid van de voeten te krijgen. Voor het beste resultaat gebruik je een wat grovere scrub. Is de eeltrand toch al te veel uitgegroeid tot een te hard geheel waar een scrubje niet tegenop kan, gebruik dan eens een voetenvijl om de huid mee te verzachten. Dit neemt net een laagje meer eelt weg. Let wel op dat je niet te veel weghaalt, want overtollig eelt is overbodig maar een dun laagje biedt de voeten juist bescherming. Vijlen is goed, maar met mate! En vergeet zeker niet na het scrubben of vijlen de voeten weer in te smeren met een fijne voetenzalf, omdat de huid dan meestal wat droger is en dan juist wat extra verzorging kan gebruiken.

Het is mij te heet onder de voeten!

In de zomer kan het soms heel warm worden met een hittegolf als gevolg. Soms heeft dit niet zo’n fijn effect op de voeten en als je pech hebt houdt je door de hitte meer vocht vast. Met dikke enkels als gevolg. Niet fijn en soms zelfs pijnlijk. Vermoeide voeten zijn vaak branderig en lopen is dan geen feestje. Om oververhitte voeten of juist de vermoeide voeten weer wat tot rust te laten komen raad ik een fijn voetenbadje aan met wat zeezout in een ontspannende geur als Lavendel. Een voetenbadje ontspant lichaam en geest en de voeten komen tot rust. Heb je last van vocht in de voeten dan is een wisselbadje vaak heerlijk verzachtend. Door te wisselen tussen koud en warm water wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd en kan dit de vochtophoping beter verdrijven. Ook met een kussen onder je voeten slapen, zodat de voeten wat hoger in de lucht liggen helpt om het vocht uit de voeten te halen.

Ik hoop dat jullie een fijne zomervakantie tegemoet gaan en heerlijk kunnen genieten zonder vervelende voetkwaaltjes en wat aan deze tips hebben wanneer het nodig blijkt.
Ik zie jullie graag na mijn vakantie weer terug om de voeten heerlijk te verzorgen en pijnvrij te maken. En zo hoef je zelf niet steeds zo krom en kun je de zorg voor je voeten weer heerlijk uit handen geven. Dat geeft je ook meteen weer een vakantiegevoel terug ;-)

‘’ Sun is Shining.
The Weather is Sweet.
Make you wanna Move your Dancing Feet. ‘’

Liefs,
Maris

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.